Новые Консультации Последние консультации RSS

Консультации в Разделе Последние Консультации в Разделе RSS

Загрузка виджета поиска юриста в Вашем городе...

Юридические новости Последние новости по RSS

додати на Яндекс

Неотвеченные вопросы

Новое в Законодательстве

додати на Яндекс

Юридический форум


Конкурс!
Активно консультируете на сайте? Знаете ответы на все вопросы и готовы безвозмездно делиться с людьми своими знаниями? Получите награду — 10 000 гривен!
Подарки для консультантов
Для всех юристов, которые консультируют на сайте Advising, мы открываем магазин подарков, где каждый сможет обменять свои заработанные баллы на ценные призы!

Про проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії &q

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  • 24.07.2013  № 1036
  • Про проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" у 2013/2014 навчальному році

    Відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти( z0978-13 ), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 03 червня 2013 року № 669, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 червня 2013 за № 978/23510, з метою підвищення професійної майстерності майстрів виробничого навчання, популяризації фахових здобутків, кращого виробничого досвіду НАКАЗУЮ:

    1. Провести у 2013/2014 навчальному році Всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" (далі — Конкурс) в три етапи:

    I етап — училищний — до 13 вересня 2013 р.;

    II етап — обласний (в Автономній Республіці Крим — республіканський, у містах Києві та Севастополі — міський) — до 26 вересня 2013 р.;

    III етап — Всеукраїнський — з 7 по 11 жовтня 2013 р.

    2. Провести III етап Конкурсу на базі державного навчального закладу "Черкаське вище професійне училище".

    3. Затвердити такі, що додаються:

    3.1. Порядок (умови) проведення III етапу Конкурсу ( v1036729-13 ) згідно з додатком 3.

    3.2. Персональний склад Всеукраїнського організаційного комітету Конкурсу згідно з додатком 1.

    3.3. Персональний склад Всеукраїнського журі Конкурсу ( v1036729-13 ) згідно з додатком 2.

    4. Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (Гаврилюк Г. М.) та державному навчальному закладу "Черкаське вище професійне училище" (Азізова А. М.) забезпечити належну організацію проведення III етапу Конкурсу.

    5. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій спільно з обласними навчально-методичними (науково-методичними) центрами (кабінетами) професійно-технічної освіти за 10 календарних днів до початку проведення III етапу Конкурсу подати заявки на участь до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

    6. Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О. А.) забезпечити науково-методичний супровід Конкурсу.

    7. Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (Гаврилюк Г. М.) забезпечити проведення III етапу Конкурсу і фінансування заходів, пов'язаних з його проведенням за рахунок спонсорів та інших надходжень, не заборонених законодавством.

    8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

    Заступник Міністра

    Б. М. Жебровський

    Додаток 1 до наказу Міністерства освіти і науки 24.07.2013  № 1036

    ПЕРСОНАЛЬНИЙ СКЛАД Всеукраїнського організаційного комітету Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант"

    Луцька Алла Володимирівна

    -

    начальник відділу змісту та організації навчального процесу департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України, голова оргкомітету

    Гаврилюк Галина Миколаївна

    -

  • директор департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації
  • Проценко Наталія Дмитрівна

    -

    директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Черкаській області, заступник голови

    Паржницький Віктор Валентинович

    -

    начальник відділення науково-методичного забезпечення змісту професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти

    Перегуда Наталія Ігорівна

    -

    завідувач сектору науково-методичного забезпечення професійної підготовки робітничих кадрів відділення науково-методичного забезпечення змісту професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти

    Богданович Ольга Іванівна

    -

    методист науково-методичного відділу впровадження інноваційних педагогічних технологій та забезпечення професійно-технічної освіти засобами навчання Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, секретар організаційного комітету

    Азізова Алла Михайлівна

    -

    директор державного професійно-технічного навчального закладу "Черкаське вище професійне училище"

    Березань Ірина Миколаївна

    -

    заступник директора державного професійно-технічного навчального закладу "Черкаське вище професійне училище".

    Директор департаменту професійно-технічної освіти

    В. В. Супрун

    Додаток 2 до наказу Міністерства освіти і науки 24.07.2013 № 1036

    ПЕРСОНАЛЬНИЙ СКЛАД Всеукраїнського журі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант"

    Крижанівський Андрій Ігорович

    -

    викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету, автор та ведучий телепрограми "Кулінарія від Андрія" (за згодою), голова журі

    Рощаховська Людмила Ростиславівна

    -

    викладач спецдисциплін ресторанної справи Черкаського економіко-правового коледжу (за згодою), заступник голови журі

    Хлиніна Наталія Григорівна

    -

    викладач спецдисциплін ресторанної справи Черкаського комерційного технікуму (за згодою), секретар журі

    Шубін Ігор Володимирович

    -

  • директор ресторану "Рушничок" (м. Черкаси) (за згодою)
  • Співак Андрій Миколайович

    -

  • адміністратор кафе "Владимар" (м. Черкаси) (за згодою)
  • Власенко Олег Іванович

    -

  • старший офіціант ресторану "Вулкан" (м. Черкаси) (за згодою).
  • Директор департаменту професійно-технічної освіти

    В. В. Супрун

    Додаток 3 до наказу Міністерства освіти і науки 24.07.2013 № 1036

    ПОРЯДОК (УМОВИ) проведення III етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" у 2013/2014 навчальному році

    У III етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" (далі — Конкурс) беруть участь переможці II етапу Конкурсу (по одному представнику від Автономної Республіки Крим, кожної з областей України, міст Києва і Севастополя) серед майстрів виробничого навчання (далі — учасники).

    Учасник має право приймати участь у Конкурсі при наявності заявки.

    Звіти про проведення II етапу Конкурсу та заявки на участь у III етапі організаційні комітети II етапу надсилають до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти за 10 днів до початку III етапу Конкурсу.

    Учасник може прибути на Конкурс з однією супроводжуючою особою. Витрати на проїзд (в обидва кінці), відрядження (харчування, проживання) здійснюються за рахунок відправляючої сторони.

    Кожний учасник обов'язково повинен мати при собі паспорт, медичну книжку, довідку з місця роботи, спеціальний одяг (халат або фартух без логотипів), взуття на гумовій підошві, ніж сомельє, наказ про відрядження, проїзні документи в обидва кінці, 2-х хвилинну презентацію "Мій навчальний заклад" на електронному носії.

    Адреса проведення Конкурсу: 18030, м. Черкаси, вул. Подолінського, 20, державний навчальний заклад "Черкаське вище професійне училище", тел. (0472) 713650, тел./факс (0472) 713656.

    Конкурс передбачається проводити у 3 тури:

  • теоретичний тур, що складається з виконання одного завдання і триватиме одну академічну годину;
  • практичний тур, що складається з виконання трьох завдань і триватиме 40 хвилин;
  • за підсумками теоретичного та практичного турів журі визначає шість фіналістів, які беруть участь у третьому турі, що передбачає проведення фрагменту уроку виробничого навчання (вступний інструктаж) і триватиме 45 хвилин.

    Презентація "Мій навчальний заклад"

    Презентація рекламного ролику на тему "Мій навчальний заклад" (3 хвилини і 2 хвилини для коментування учасником).

    Відеоматеріал подається членам журі, а також демонструється в конференц-залі в рамках роботи Конкурсу.

    Презентація не оцінюється членами журі.

    Теоретичний тур

    Виконання завдань теоретичного туру полягає у перевірці рівня знань шляхом тестування на персональному комп'ютері із загальних питань організації виробничого навчання, методики, педагогіки, психології професійного навчання (60 питань з чотирма варіантами відповіді, з яких одна вірна).

    За кожну вірну відповідь учасникам нараховується 1 бал.

    Максимальна кількість балів за теоретичний тур складає 60 балів.

    Практичний тур

    Практичний тур полягає у виконанні 3-х завдань, що відповідають рівню кваліфікації офіціанта 4 розряду, а саме:

    Завдання 1 (час виконання — 5 хвилин). Відкриття та наливання червоного столового вина.

    Критерії оцінювання:

    1.

    Дотримання вимог з охорони праці

    - 3 бали

    2.

    Дотримання норм часу

    - 3 бали

    3.

    Зовнішній вигляд учасника

    - 3 бали

    4.

    Відкоркування

    - 9 балів

    5.

    Підбір посуду

    - 7 балів

    6.

    Наливання

    - 7 балів

    7.

    Рух з тацею

    - 8 балів

     

    Максимальна кількість:

  • 40 балів
  • Перед виконанням 2-го завдання проводиться жеребкування меню.

    Завдання 2 (час виконання — 25 хвилин). Сервірування столу розміром 110 х 70 до романтичної вечері на дві особи, згідно з запропонованим меню (виконання). Аксесуари дозволяється привозити з собою.

    Критерії оцінювання:

    1.

    Дотримання вимог з охорони праці

    - 3 бали

    2.

    Дотримання норм часу

    - 3 бали

    3.

    Зовнішній вигляд учасника

    - 3 бали

    4.

    Організація робочого місця

    - 15 балів

    5.

    Підготовка предметів сервірування

    - 16 балів

    6.

    Послідовність та техніка сервірування

    - 40 балів

     

    Максимальна кількість:

  • 80 балів
  • Завдання 3 (час виконання — 10 хв.). Складання 10-ти серветок складними формами, розміром 46 х 46, з натуральної тканини (льону). Дозволяється використання декору до 50 % (декор можна привозити з собою).

    Критерії оцінювання:

    1.

    Дотримання вимог з охорони праці

    - 3 бали

    2.

    Дотримання норм часу

    - 3 бали

    3.

    Зовнішній вигляд учасника

    - 3 бали

    4.

    Складання однієї серветки

    - 2 бали

     

    Максимальна кількість:

  • 20 балів
  • За підсумками теоретичного та практичного турів журі визначає шість фіналістів, які беруть участь у третьому турі, що передбачає проведення фрагменту уроку виробничого навчання (вступний інструктаж).

    Для проведення вступного інструктажу пропонуються наступні теми (тема визначається шляхом жеребкування):

    1. Попереднє сервірування столу до сніданку.

    2. Попереднє сервірування столу до обіду.

    3. Попереднє сервірування столу до вечері.

    Критерії оцінювання:

    1.

    Чіткість визначення мети та завдань уроку, забезпечення мотивації навчально-виробничої діяльності слухачів

    - 6 балів

    2.

    Методична доцільність добору змісту навчального матеріалу для розкриття теми уроку виробничого навчання

    - 6 балів

    3.

    Методична доцільність добору форм і методів проведення вступного інструктажу, їх ефективність для реалізації змісту навчання

    - 6 балів

    4.

    Якість демонстрації способів виконання робіт, трудових прийомів тощо

    - 16 балів

    5.

    Логічність, послідовність, доступність викладу

    - 8 балів

    6.

    Методична доцільність використання дидактичних засобів, ТНЗ тощо

    - 8 балів

    7.

    Відображення сучасних прийомів праці

    - 6 балів

    8.

    Рівень зворотнього зв'язку, педагогічне співробітництво, психологічний клімат

    - 6 балів

    9.

    Культура мовлення, інтенсивність, емоційність, дикція, темп

    - 7 балів

  • 10.
  • Організація та контроль за дотриманням безпечних умов праці при виконанні робіт

    - 6 балів

     

    Максимальна кількість:

  • 75 балів
  •  

    Загальна максимальна кількість:

  • 215 балів
  • Учасники Конкурсу отримують конкурсні завдання і забезпечуються робочим місцем.

    Під час проведення Конкурсу забороняється втручання членів журі, організаційного комітету та супроводжуючих осіб в роботу учасників.

    Учасники Конкурсу самостійно виконують завдання, дотримуються правил та норм охорони праці. Учасники, які грубо порушили правила та норми охорони праці, спільним рішенням організаційного комітету та журі можуть бути усунені від участі у Конкурсі.

    За недотримання учасниками порядку (умов) Конкурсу допускається зняття до 30 штрафних балів.

    Переможцями Конкурсу є учасники, які набрали найбільшу кількість балів, що визначаються на спільному засіданні організаційного комітету та журі.

    Переможці III етапу Конкурсу нагороджуються дипломами I, II та III ступенів. Призери отримують дипломи за зайняті IV, V, VI місця, решта — дипломи учасників Конкурсу.

    Директор департаменту  професійно-технічної освіти

    В. В. Супрун

    {Текст взято з сайту Міністерства освіти і науки http://www.mon.gov.ua}


     

    Про проведення Всеукраїнського конкурсу професійної ..., автор —
    Рейтинг статьи: 100% из 100 возможных. Голосов всего: 7. Отзывов пользователей: 6.

    Еще новости


    Юридическая Консультация в Киеве, 01001, г. Киев, ул. Хрещатик, 32 Украина
    Подняться вверх, к началу страницы {lang: 'ru'}